Almere bezienswaardigheden

Almere is een stad dat nog niet zo heel lang bestaat. De bouw van de stad startte in 1975 en daarom is het logisch dat deze plek nog niet zo heel veel bezienswaardigheden kent. Toch is het een stad dat je zeker moet gaan ontdekken, er is veel moois te vinden.

Oostvaardersplassen

De natuur in staat garant voor een ontspannend dagje weg. De oostvaardersplassen is een gebied in Almere waar je eens moet geweest zijn. Het is een gebied vol met moerassen waar je veel verschillende vogels kunt spotten. Een goede tip is om je verrekijker mee te nemen en op zoek te gaan naar goudplevieren, spreeuwen maar ok kieviten. Er lopen ook paarden en runderen rond die je zomaar tegen kunt komen. Het park kun je wandelend bezoeken maar het is ook mogelijk om de fiets te nemen. Er is ook een natuurbelevingscentrum wat je als basis kunt gebruiken van je avontuur. Je kunt hier meer informatie verkrijgen over het gebied en lunchen.

PIT Veiligheidsmuseum

Een andere aanrader dat je zeker moet bezoeken als je in Almere bent in het PIT Veiligheidsmuseum. Je leert hier alles over de hulpdiensten van ons land. We hebben het niet alleen over de politie maar ook ambulancemedewerkers en de brandweer. Je maakt kennis met een meldkamer dat realistisch is ingericht en ook laten ze zien hoe en crisiscentrum er uit ziet. Verder zijn er natuurlijk veel historische objecten te vinden. Denk bijvoorbeeld voertuigen die in het verleden werden gebruikt. Kinderen zullen zich geen moment vervelen want er is voldoende te doen. Zo kunnen ze een verschillende spellen spelen, een skelterdiploma halen en forensisch onderzoek uitvoeren. Kan jij de zaak oplossen?

Havenkom Almere

Almere kent natuurlijk weinig geschiedenis omdat het nog niet zo heel lang bestaat. Als je toch kennis wilt maken met het oudste gedeelte van de stad kun je een bezoek brengen aan Havenkom Almere. Het is een sfeervolle plek waar gezelligheid centraal staat. Je hebt er prachtig uitzicht op het water en je kunt lekker bootjes kijken. Ook zijn er verschillende restaurants waar je een hapje kunt eten of wat kunt drinken op het terras.

Het centrum van Almere

We moeten eerlijk toegeven dat het centrum van Almere weinig bezienswaardigheden heeft maar dat betekent niet dat je het niet moet bezoeken. Het centrum is een fantastische stad voor iedere shopliefhebber. Zowel lokale- als echte top winkels zijn hier gevestigd. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan The Sting, H&M, de Primark, JD SPORTS, Superdry en ZARA. In totaal vind je er zo’n 400 winkels. Je kunt in het centrum makkelijk een hele dag vertoeven.

Lepelaarplassen

Er is nog een fantastisch natuurgebied in Almere dat het ontdekken zeker waard is. De naam verklapt het natuurlijk al een beetje, in de Lepelaarplassen zijn er lepelaars te vinden. Je kunt hier de mooiste wandelingen maken al is een fietstocht ook mogelijk. Maak natuurlijk een stop bij de diverse vogelkijkhutten en spot meer dan driehonderd verschillende vogelsoorten! Neem je verrekijker maar ook je fotocamera mee en maak er een onvergetelijke dag van. Je kunt eventueel ook het natuurpark bezoeken met een gids. Tickets zijn verkrijgbaar bij bezoekerscentrum de Trekvogel.