Station Almere fietsenwinkel

Als je een kapotte fiets hebt kun je deze brengen bij één van de fietsenmakers die in de buurt van het station gevestigd zijn. Vaak als je je fiets in de ochtend brengt is hij dezelfde avond nog klaar. Dat is handig, brengen voordat je reis begint en weer ophalen als je terugkomt. Je kunt bij de fietsenmakers ook terecht om een fiets te kopen. Het station zelf beschikt niet over een fietsenmaker. Gelukkig bieden de meeste fietsenwinkels een leenfiets aan waardoor je snel weer op weg kunt. Wel is er een mogelijkheid om een OV-fiets te huren.

Bike Totaal Schulting Tweewielers

Je fiets snel en tegen een zeer betaalbaar tarief repareren kan onder andere bij Bike Totaal Schulting Tweewielers. Ze zijn iedere dag geopend met uitzondering van zondag. Ze voeren reparaties uit aan iedere denkbare fiets. Ook heb je de mogelijkheid om een fiets te lenen zodat je niet naar het station hoeft te lopen. Deze fietsenwinkel verkoopt ook tweewielers. Je kunt er terecht voor nieuw en tweedehands fietsen. Ook elektrische fietsen wordt er aangeboden.

Fietsstar

Een alternatief waar je je fiets kunt laten repareren is Fietsstar. Dit bedrijf is te vinden op het Enschedepad 104. Een klein bedrijf waar naar je wordt geluisterd en de service uitmuntend is. Ook zijn ze stukken goedkoper dan de wat grotere fietsenmakers. Verder beschikken ze over een groot aanbod tweedehands fietsen en hebben ze een groot assortiment aan fietsaccessoires.

OV-fiets huren

Heb je geen tijd om naar de fietsenmaker te gaan om je fiets te laten repareren of om een nieuwe te kopen kun je er ook voor kiezen om er één te huren bij het station. De NS biedt namelijk OV-fietsen aan. Een OV-fiets huren is niet alleen kinderlijk eenvoudig maar ook nog eens hartstikke goedkoop. De kosten zijn slechts € 3,95 voor 24 uur. Hou er wel rekening mee dat je een OV-chipkaart nodig hebt anders kun je hier geen gebruik van maken. Kijk daarnaast altijd op de website van de NS op de pagina van het desbetreffende station of er nog fietsen beschikbaar zijn.