Restaurants Almere

Almere is een prachtige nieuwe stad waar veel avontuur te beleven is. Na een lange dag vol leuke dingen te hebben gedaan moet er natuurlijk ook gegeten worden. Waar de stad Almere echt in uitblinkt zijn het aantal toprestaurants waar ze over beschikken. We nemen er een aantal met je door.

Meat in the City

Als je dol bent op gedroogde vleesproducten is Meat in the City de restaurant waar je moet zijn. Op het moment dat je een hap neemt wordt het duidelijk waarom ze zichzelf echte vleesspecialisten noemen. Met behulp van de houtskoolgrill maken ze de lekkerste recepten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de city steak van 200 gram of de goat cheese burger. Ook de ribeye en de tomahawk zijn verrukkelijk. Als dessert kun je genieten van een red velvet cake of een brownie. Het restaurant is te vinden op de Koopmanstraat 3. Reserveren is niet nodig maar is wel verstandig als je zeker wilt zijn van een plek. Dit kan door te bellen of online te reserveren.

Brasserij de Bergerrie

Wil je een keer wat anders dan elke keer hetzelfde restaurant ga dan eens eten in een Frans restaurant. Een aanrader in Almere is Brasserij de Bergerrie. Je krijgt heerlijk eten voor een betaalbaar bedrag. Een drie gangen menu is al mogelijk vanaf slechts € 32,75. Ze beschikken over een uitgebreid menu maar als we je een tip mogen geven kies dan als voorgerecht de envelopje met spinazie en brie. Als hoofdgerecht de gildehoenfilet op een stoof van champignons, tomaat, paprika en ui en als dessert is de Hümmelinger boeren appeltaart overheerlijk. Er zijn ook driegangen menu’s speciaal bedoeld voor kinderen. Lunchen is bij dit restaurant ook een mogelijkheid. Hou er rekening mee dat ze op maandag en dinsdag de hele dag zijn gesloten.

Rosita's

Maak kennis met echte traditionele Mexicaanse gerechten bij Rosita’s. Het restaurant serveert al een aantal jaar de heerlijkste gerchten in een restaurant dat je meenemt naar de Mexicaanse sferen. Het eten wordt met liefde bereid door de koks en dat zie je terug op je bord en proef je aan de smaak. Start met gefrituurde jalapenos pepers gevuld met roomkaas en ga vervolgens verder met langzaam gegaarde varkensnek van de houtskool grill geserveerd met appel en salsa. Om het etentje helemaal af te maken bestel je er natuurlijk een cocktail bij. Er is een uitgebreid cocktail menu beschikbaar. Het restaurant is gelegen in het centrum op de Koopmanstraat.

Wereldrestaurant Atlantis

Als je met een grote groep gaat eten en iedereen heeft ergens anders trek in kies dan voor het wereldrestaurant Atlantis. Je kunt hier onbeperkt genieten van veel verschillende gerechten. Er is vlees aanwezig, vis maar ook vegetarische gerechten. Dit kan naar keus worden gegrild. Op de lavasteengrill of op de bakplaat. Verder heb je uitgebreide keus bij het wokbuffet en kun je natuurlijk ook frieten scoren! Zo zit er altijd voor iedereen wel iets bij. Ook kinderen zijn dol op dit soort restaurants. Er is ook een uitgebreid toetjes buffet. Dat wordt genieten! Reserveren is mogelijk via de website of door te bellen naar 036 534 4900. Extra tip: ben je jarig? Dan hoef je slechts de helft van het bedrag te betalen.