Almere stations

Almere heeft de beschikking over maar liefst vijf verschillende treinstations. De meest bekende is natuurlijk Almere Centrum maar verder heb je ook nog Almere Buiten, Almere Muziekwijk, Almere Oostvaarders en Almere Parkwijk. Het zijn over het algemeen allemaal stations van een klein formaat. Het station van Almere Centrum is daarentegen wel een stuk groter.

Almere Buiten

Het station van Almere Buiten ligt in de wijk Almere Buiten en werd in gebruik genomen sinds 1987. Dit station ligt in het centrum van Almere Buiten waardoor je binnen enkele stappen bij de winkels staat. Er is geen bewaakte fietsenstalling aanwezig. Verder beschikt dit station over twee winkels en twee eetgelegenheden. Bij Happiness Services koop je de mooiste cadeauartikelen en bij de Döner Center Flevo haal je een heerlijk broodje döner.

Almere Centrum

Het grootste treinstation van Almere is Almere Centrum. In 2021 heeft dit station een complete renovatie ondergaan waardoor het een stuk moderner oogt. Het ligt dicht tegen de gezellige stad aan met een grote hoeveelheid aan winkelketens. Vanaf het station loop je richting het zuiden om bij de winkels te komen. Het station heeft diverse voorzieningen tot zijn beschikking. Zo kun je gebruik maken van een fietskluis, kun je pasfoto's op het station laten maken maar ook kun je de nieuwe bestseller boek kopen bij AKO. Een hapje eten doe je bij de Broodzak, Kiosk of de The Döner Company.

Almere Muziekwijk

De derde station van de stad is Almere Muziekwijk. Een klein station dat in het verleden station Almere 1 heette. Er is ook een busbaan aanwezig om je reis te vervolgen. Omdat het een klein station is zijn de voorzieningen minimaal. Er is een StationsHuiskamer, fietskluis en ook is er een toilet aanwezig waar je tot in de nacht terecht kunt. Er staan ook taxi’s voor het station waar je gebruik van kunt maken.

Almere Oostvaarders

Almere Oostvaarders is het vierde station. Het station is gelegen tussen de Eilandenbuurt en de Oostvaardersbuurt. De halte is pas sinds 2004 in gebruik en wordt vooral gebruikt om treinen vanuit Amsterdam Centraal op te vangen. De plannen zijn om dit station in de toekomst te verbouwen. Veel voorzieningen zijn hier niet te vinden. Fietsen moeten over het algemeen onbewaakt worden geparkeerd tenzij je een abonnement hebt op één van de fietskluizen die aanwezig zijn.

Almere Parkwijk

Station Almere Parkwijk dat werd geopend in 1996 ligt tussen Parkwijk en Verzetswijk. Vanaf dit station heb je ook de mogelijkheid om gebruik te maken van de bus om op je uiteindelijke bestemming terecht te komen. Er is een toilet aanwezig en ook dit station biedt fietskluizen aan. Opvallend aan dit station is dat je de mogelijkheid hebt op je auto gratis te parkeren op het P+R terrein. Er is één mogelijkheid om wat te eten te halen en dat is bij Eetsalon Berk Gida.